Април, май и юни, 2017
Често задавани въпроси
Пост-дигитална лаборатория 2017
Въпрос
Защо „пост-дигитален“?
Отговор
Работа с дигитални технологии не означава просто използвато на тези технологии като инструменти. Това означава да се мисли за това как и защо се използват тези инструменти, как това се отразява на вашите мисли и идеи, както и на всичко, което правите извън дигиталното пространство.

Това е мислене за материалността и как тя се отразява на работата в областта на (новите) медийни изкуства.

Терминът пост-дигитален често се използва в съвременните дискусии за отношението ни към дигиталните технологии и ролята, която те играят в съвременната ни култура.
Въпрос
Как се избират годишните теми?
Отговор
Темите се избират на базата на обратна връзка от художествената общност в България. През лятото на 2016 г. Рене Беекман публикува онлайн въпросник, в който взеха участие около 100 артисти и художници от различни среди. Те споделиха с нас своите интереси и това, което биха искали да научат.
Въпрос
Мога ли да предложа тема за следващата година?
Отговор
Да, разбира се! Ще се радваме да чуем вашите идеи! Изпратете своите коментари и предложения до Рене Беекман.
Въпрос
Как да се запиша?
Отговор
Записването в работилниците и курса е до изчерпване на бройката и според реда на заявките. Регистрацията бива потвърдена в момента, в който получим плащане за курсовете или работилниците.

Заявките се подават през нашата уеб страница.
Въпрос
Имате ли процес на подбор?
Отговор
Не. Ние вярваме, че процесът на подбор не е гаранция за качество или мотивация от страна на участника, а напротив – често демотивира.

Ние мислим, че като артисти и художници мотивацията ви зависи най-вече от самите вас. Стига да сте мотивирани, ще получите много от тези курсове и работилници и ще подобрите процеса си на работата.
Въпрос
Трябва ли да се запиша за всички работилници или мога да си избера?
Отговор
Можете да се запишете за колкото и които курсове и/или работилници искате. Можете да изберете това, което отговаря на вашите нужди, интереси и настоящи умения. Ще се възползвате от намаление на цените, ако се запишете за повече от една работилница или курс.
Въпрос
Мога ли да участвам в работилница за един ден?
Отговор
Не. Трябва да присъствате от началото до края на работилниците, тъй като всеки следващ ден се основава на умения, придобити в предишния.
За контакти:
Ако имате нужда да се свържете с нас, изпратете ни e-mail на
[email protected]
или ни следете в социалните мрежи за повече
актуална информация и детайли.
„Пост-дигитална лаборатория“ е проект на Рене Беекман и
Център за култура и дебат „Червената къща“ – © 2017