Видеомонтаж за артисти
28–30 април 2017

Пост-дигитална лаборатория 2017
Център за култура и дебат „Червената къща“

Какво ще научите?
Участниците в тази работилница ще научат основите на дигиталното изображение и звук, дигиталните файлови формати, монтажа и основите на пост-продукцията. Работата ще се осъществява с помощта на безплатния софтуер Lightworks, който работи под Mac, Windows и Linux.

В края на работилницата участниците ще могат да обработват всяко видео, което са заснели, да го редактират и подготвят за използване в инсталация или представление, или да го разпространяват
във Vimeo, YouTube или на своята собствена
интернет страница.

Безплатната версия на Lightworks е основана на (платената) Pro версия, която е използвана в хитови холивудски филми като „Вълкът от Уолстрийт“, „Поверително от Ел Ей“, „Криминале“, „Жега“, „Път към отмъщение“, „Изобретението на Хюго“, „Речта на краля“ и др.

Програма на работилницата
28 април
28 април
18 ч. до 21 ч.
29 април
29 април
10 ч. до 18 ч.
30 април
30 април
10 ч. до 18 ч.
Ръководител на работилницата
Албена Баева
Албена Баева работи в сферата на интерактивния дизайн, експерименталното видео и пърформанс. Създава интерактивни инсталации за градски пространства и галерии като използва нови технологии, програмиране и „Направи си сам“ практики. Тя има две магистърски степени: „Реставрация“ (2008 г.) и „Дигитално изкуство“ (2010 г.) от Националната художествена академия в София. През 2011 г. получава международната награда Essl Art Award за съвременно изкуство, както и Vienna Insurance Group Special Invitation.

Тя е съосновател на Runabout project, платформа за интердисциплинарни представления и студио за интерактивен дизайн
Реактив“. В рамките на Runabout project тя работи с музиканти, танцьори, поети и инженери за създаването на нови интерактивни инструменти за изпълнение. Нейни творби са показвани в Австрия, България, Чехия, Кипър, Франция, Финландия, Германия, Унгария, Италия, Литва, Швейцария, Сърбия, Украйна и САЩ.
Такса и записване
Записването за една работилница е 50 лева.
Намаления се предлагат за записване в две
или повече работилници.
За контакти:
Ако имате нужда да се свържете с нас, изпратете ни e-mail на
[email protected]
или ни следете в социалните мрежи за повече
актуална информация и детайли.
„Пост-дигитална лаборатория“ е проект на Рене Беекман и
Център за култура и дебат „Червената къща“ – © 2017