За нас
Пост-дигитална лаборатория 2017
Център за култура и дебат „Червената къща“
Центърът за култура и дебат „Червената къща" организира и представя обществено-политически програми, програми в областта на изкуствата и културата, както и социални и образователни програми.

Oт създаването си до днес, „Червената къща“ насърчава иновативните форми на изкуство – интердисциплинарни артистични проекти в областта на съвременните изпълнителски и визуални изкуства, киното, музиката, литературата и новите медии, автори, които искат да развиват артистичния език.

Стремим се да създаваме условия за диалог както между различните форми на изкуството, така и между артистичните дисциплини, хуманитаристиката и важните дебати в публичното пространство.

http://redhouse-sofia.org
Рене Беекман
Рене Беекман завършва „Медийно изкуство“ в академията AKI в Енсхеде, Холандия. В България той е познат на публиката като куратор и един от основателите на магистърска програма „Дигитални изкуства“ в НХА, където преподава между 2008 и 2016 година. Той е съосновател на фестивала xfilm, лекциите
xfilm, „Доркбот София“ и „Игнайт София“ и е бил съорганизатор на първите две издания на DA Fest.

Рене Беекман е куратор на изложбите Hello World (2012, галерия „Васка Емануилова“, София) и Being Post-Digital (2015 г., по време на Design Week 2015, Пловдив). Съвместно с Албена Баева е куратор на изложбата „Малки забавни създания“ (в галерия Credo Bonum, София и галерия Contemporary Space, Варна, 2016, и галерия U10 в Белград, 2017).

raakvlak.net и Реактив
За контакти:
Ако имате нужда да се свържете с нас, изпратете ни e-mail на
[email protected]
или ни следете в социалните мрежи за повече
актуална информация и детайли.
„Пост-дигитална лаборатория“ е проект на Рене Беекман и
Център за култура и дебат „Червената къща“ – © 2017